Subota 03.07.2010.
10:45
Vestionline

Snajder: Čudesan osećaj radosti!

"Kada pobedite Brazil, selekciju koja uvek konkuriše za titulu prvaka sveta, onda morate da budete srećni, a i relaksirano mozete da uđete u naredni meč" kaže Snajder, strelac drugog, pobedonosnog gola za "lale" u meču protiv Brazila 2:1.

Snajder, koji je po treći put proglašen za igrača meča na ovom SP, dodaje da je plasman u četvrtfinale sjajan timski uspeh.

"Tačno je da smo na poluvremenu gubili 1:0, ali smo verovali u sebe. Verovali smo da u nastavku možemo da postignemo nekoliko golova. O tome smo i pričali u svlačionici tokom poluvremena, i to smo se i dogovorili. Napali smo brazilsku odbranu iz svih pozicija i dali im dva gola. Presrećan sam" zaključio je Snajder.

Selektor Holandije Bert van Marvijk izjavio je da je njegov tim igrom i trijumfom nad Brazilom pokazao da može do titule šampiona sveta.

"Priznajem da sam nakon prvih 20 minuta bio srećan što je rezultat samo 1:0. Stalno sam govorio mojim saradnicima da imamo šanse ako ostane tako. To se obistinilo u drugom poluvremenu, gde smo pokazali koliko smo dobri. Sigurno da ćemo slaviti. Pre dolaska ovde sam pominjo titulu, ljudi su se tada smejali. Sada smo veoma blizu tome i ja sam uveren da možemo do kraja", kazao je Van Marvijk.

Holandija će u polufinalu, prvom nakon 1998. godine, igrati protiv Urugvaja koji je posle boljeg izvođenja penala pobedio Ganu sa 4:2.

2024 © - Vesti online