Subota 03.07.2010.
10:15
Vestionline

Kaka razočaran

"Sada moramo da čekamo četiri godine do sledećeg Mundijala. Ne znam šta će da se dogodi do tada, ne znam da li ću uopšte biti u prilici da nastupim. Radio sam naporno da bih bio na ovom SP, ali ne očekujem priznanje zbog toga", rekao je Kaka.

Brazil je poveo golom Robinja u desetom minutu, ali je Holandija u drugom poluvremenu autogolom Felipea Mela i pogotkom Veslija Snajdera preokrenula i na kraju slavila rezultatom 2:1.

"Imao sam ogromnu želju da se borim za našu šestu titulu svetskog šampiona. Nekoliko puta sam mislio da neću ni biti u Južnoj Africi zbog problema s povredama koje sam imao tokom sezone. Ali moji saigrači su mi dali snagu i podršku da ipak budem tu. Ovo je definitivno moj najtužniji trenutak u dresu reprezentacije. Teško je sada planirati nešto što će biti za četiri godine", zaključio je Brazilac. 

Selektor Brazila Karlos Dunga bio je vidno utučen nakon poraza od Holandije, a posle meča je branio je tragičara Felipe Mela, koji je postigao autogol a potom zbog nesportskog poteza (zgazio Snajdera) zaradio i crveni karton.

"Nemam reči da opišem koliko sam razočan. Bez obzira što nismo opravdali epitet favorita, ja sam ponosan na svoje momke. Ne treba kriviti Mela, odgovornost je na svima nama i krivac ne može biti pojedinac", rekao je Dunga i nagovestio da se verovatno povlači sa selektorske funkcije nakon ovog SP.

Ispadanje sa Mundijala kratko je komentarisao i golman Žulio Cezar.

Ovo nije smak sveta, bitno je samo da izvučemo pouke iz ovoga. Nismo očekivali poraz, ali Holandija je zaista bila bolja u drugom poluvremenu Svestan sam koliko je ovo bolno za naše u Brazilu, ali i oni moraju da shvate da su porazi sastavni deo ove igre", rekao je golman Žulio Cezar.

2024 © - Vesti online