Ponedeljak 01.05.2017.
04:08
Vestionline, b92.net

Bordel smrti: One koje su u njega ušle, nikad nisu izašle žive

youtube.com/JmesMiy
Ozloglašene sestre: Karmen i Maria Luisa Gonzales

Otac ozloglašenih sestara, Isidro Tores, bio je agresivan lokalni policajac, koji je svoje nasilje često ispoljavao. Tokom jedne svađe na poslu ubio je muškarca, pa se porodica preselila u San Francisco del Rincon. Njegovu nezgodnu narav na svojoj koži često su osetile i njegove ćerke. 

Kada bi se našminkale on bi ih zatvorio u gradski zatvor da "nauče lekciju". 

Neočekivano sestre su, kad su odrasle, otvorile bar. Imale su dovoljno novca da prežive, a ubrzo su proširile posao i otvorile niz bordela. Obilazile su siromašna sela i mladim, zgodnima devojkama nudile posao spremačica i konobarica. 

Naivne devojke koje su maštale o životu u velegradu nisu ni slutile da ih čeka posao prostitutki. 

Posao je cvetao, nevine, najlepše devojke, sestre su "čuvale" za lokalne glavešine, ostale su silovali i zastrašivale raznim metodama, a "radnice" su bile pod strogim nadzorom sestara koje su ih prisiljavale da uzimaju kokain i heroin. 

Devojke koje su jednom došle u "bordel iz pakla" nisu više nikad izašle iz njega - trudnice su morale da pobace, a one koje nisu htele da rade izgladnjivale su do smrti. Sahranjivale su ih u dvorištu, kao i neposlušne mušterije. 

Tek 1964. jedna od devojaka uspela je da pobegne iz bordela. Katalina Ortega je, u pratnji majke, došla u policiju. Odmah je pokrenuta istraga, pronašli su tela 80 žena, 11 muškaraca i nekoliko fetusa.

Tokom mučnog suđenja devojke su optužile sestre da su ih prisiljavale na satonizam, seksualne odnose sa životinjama i ubistva. Svaka od sestara je dobila po 40 godina zatvorske kazne. Delfina je umrla u zatvoru 1968. kad joj je na glavu pala kanta puna cementa. Karmen je umrla u zatvoru od raka. 

2024 © - Vesti online