Nedelja 30.04.2017.
16:13
Tanjug

Zaoštrava se kriza u Hrvatskoj: HDZ pokušao da "kupi" našeg poslanika

Tanjug/Hina
Ima li Andrej Plenković potrebnu većinu u Vladi Hrvatske?

U intervjuu za "Tačku na nedelju" N1 Petrov nije rekao ko je to Runtiću nudio, nego samo da su ljudi koji su ga kontaktirali tvrdili da su članovi HDZ-a, prenosi Hina.

- Oni su kontaktirali našeg poslanika Hrvoja Runtića obećavajući mu i brda i doline. Obećavajući mu da će biti deblokiran račun, da neće imati dugova, da će kuća biti vraćena... samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za poverenje vladi Andreja Plenkovića i to je najgora stvar koja se može dogoditi. Ja neću dopustiti da Sabor bude pijaca - rekao je Petrov.

On tvrdi da HDZ nema parlamentarnu većinu i poručio da hrvatski premijer Andrej Plenković mora da kaže da li je "obmanuo celokupnu hrvatsku javnost u trenutku kad je govorio da je sve u redu, da nema krize Vlade, da neće biti izbora".

- On to treba da pokaže u Saboru. Mi treba da znamo, celokupna hrvatska javnost treba da zna postoji li kriza Vlade, postoji li 76 ruku u Saboru koji podržavaju rad ove Vlade. U tom trenutku će se znati je li on obmanuo hrvatsku javnost, ima li Hrvatska uopšte Vladu ili treba da idemo na izbore - istakao je Petrov.

On je izjavio da zna da HDZ pokušava da prikaže 79 potpisa protiv njega, kao predsedavajućeg Sabora, kao dokaz legitimiteta rada Vlade.

- Oni treba da nađu 76 potpisa za rad Vlade - rekao je Petrov.

Na pitanje hoće li se o njegovoj smeni glasati pre nego što se utvrdi postoji li nova parlamentarna većina, Petrov je ponovio da će pravi test biti izglasavanje poverenja ministru Mariću.

2024 © - Vesti online