Nedelja 30.04.2017.
06:10
Vestionline, Newsweek

Prodaje se penthaus Putinove ćerke Marije, evo gde je živela

youtube.com/insidevite
Gde živi lepa Putinova kći Marija medijima nije poznato

Putinova 35-godišnja ćerka sa svojim je partnerom nekoliko godina živela Holandiji, a javnost je za tu informaciju saznala 2013. godine kada je holandski "Telegraf" objavio da su je komšije videle u lokalnim prodavnicama, piše "Njusvik".

Penthaus u kojemu su živeli sastoji se od 12 soba, od kojih je čak šest spavaćih, na dva nivoa je i nalazi se na osmom spratu. Ima 700 kvavdratnih metara i krovnu terasu od 150 kvadrata. 

Marija je Holandiju navodno napustila 2014. godine posle avionske nesreće na istoku Ukrajine koja je pripisana ruskim separatistima. Putin nikad nije bio zadovoljan činjenicom da mu ćerka napušta Rusiju, a njegovi strahovi su bili još veći kada je otkriveno njeno mesto stanovanja. 

- Holandski mediji ne samo da su ugrozili sigurnost svoje državljanke, već su ugrozili i člana porodice vođe prijateljske države - rekao je ministar spoljnih poslova Rusije 2013. godine za jednu rusku radiostanicu.

Još 2011. godine holandski mediji otkrili su povezanost najstarije Putinove ćerkei s vlasnikom penthausa, koji se danas prodaje, holandskim biznismenom Joritom Fasenom s kojim je ona navodno danas u braku. 

Fasen je privukao poažnju javnosti kada je napadnut 2010. u Moskvi gde je bio zamenik predsednika jedne ruske konsultantske agencije, a pretukli su ga telohranitelji ruskog bankara Matveyj Urina, nakon čega su on i saradnici završili u zatvoru, a ubrzo je izgubio i licencu za pet svojih banaka. Takva brza i rigorozna kazna za ruskog bankara povukla je pitanje o tome ko je Fasen kad je toliko uticajan i važan.

- Ako malo razmislite o tome kako holandskidržavljanin može biti tako uticajna i značajna ličnost, samo jedan logičan odgovor pada na pamet - on je zet nekog veoma važnog - rekla je novinarka Yulia Latynina u krajem 2010. godine na radiostanici Eho Moskva, na što je njena kolegica Olga Romanova dodala da već dugo kruže glasine da je on zet Vladimira Putina.

Gde se danas nalaze Putinova najstarija kći i njen partner nije poznato, međutim, prošle godine je "Nju tajms" objavio da su se vratili u Rusiju i da žive u Moskvi.

2024 © - Vesti online