Subota 29.04.2017.
23:45
Vestionline

Džošua brutalno prebio Klička (VIDEO, FOTO)

Reuters
Entoni Džošua u 11. rundi nokautirao Vladimira Klička i postao šampion sveta u teškoj kategoriji

Prepun stadion "Vembli" u Londonu gledao je u prve četiri runde uspavanku, a onda sledi "tornado" mladog Britanca, koji je na startu pete runde uspeo da pošalje na pod Klička. Prepun samopouzdanja, nošem fanatičnom podrškom navijača, uspeo je dobro da uzdrama Ukrajinca, ali je onda ostao bez snage, daha. Poslednjih 30-tak sekundi pete runde obeležo je Kličko, koji je zadao nekoliko žestokih udaraca Džošui. 

U šestoj rundi, Kličko se vratio u borbu, uspeo je da pošalje na pod Britanca žestokim udarcem desnim direktom, a onda i krošeom naterao sudiju na brojanje. Ipak, Džošua se diže na noge. U naredne tri runde nije bilo uzbuđenja, a onda u 11. rundi, Džošua je razbio Ukrajinca. Krenuo je na sve ili ništa. Prvo je aperkatom uzdramo Klička, a posle nekoliko sekundi žestokim krošeima poslao je na pod velikog Vladimira. Posle dva brojanja, Ukrajincu nije bilo više spasa, pa je sudije prekinuo borbu pred više od 90.000 gledalaca. 

Britanac je opravdao ulogu favorita po mišljenju kladionica (kvota na pobedu Džošue bila od 1,40 do 1,50). Bila je ovo njegova 19. pobeda, bez poraza u profesionalnoj karijeri, dok bi 42-godišnjem Kličku ovo mogla da bude i poslednja borba. Ukrajincu je ovo peti poraz u karijeri koja traje već dve decenije. Posle meča, Džošua je izazvao Tajsona Fjurija da mu izađe na megdan.

2024 © - Vesti online