Petak 16.10.2009.
14:12
Tanjug, Vestionline

Bilić ostaje selektor Hrvatske

"Jutros sam razgovarao sa predsednikom Saveza Vlatkom Markovićem i generalnim sekretarom Zorislavom Srebrićem i video želju organizacije da zadrži stručni štab. Podršak javnosti je neverovatan i naša želje je, s obzirom da su se te stvari poklopile, da nastavimo posao koji smo počeli", kazao je Bilić na konferenciji za novinare.


Hrvatski mediji tvrde da su odlučujući uticaj na Bilića da ostane na klupi državnog tima juče napravili njegovi saradnici u stručnom štabu Aljoša Asanović, Nikola Jurčević i Robert Prosinečki.
 

"U jučerašnjoj analizi zaključili smo da verujemo u ovu grupu igrača, da imamo ogromnu želju, motiv i energiju, kao i da imamo moralnu obavezu da ostanemo i napravimo dobar posao", zaključio je Bilić.
 

U kvalifikacijama za prvenstvo sveta Hrvatska je, sa 20 bodova iz 10 utakmica, zauzela treće mesto u šestoj grupi, iza Englekse i Ukrajine. U poslednja dva kola Hrvatsku je, zahvaljujući pobedama protiv Engleske i Andore, prestigla Ukrajina i obezbedila mesto u baraž mečevima za šampionat sveta.

2024 © - Vesti online