Subota 29.04.2017.
10:24
Vestionline, Hotsport

Provokacije kosovskih Albanaca za srpskog šampiona

Tanjug
Sada već tradicionalno gostovanje Crvene zvezde u Gračanici nalazi se pod znakom pitanja

Naime, kako prenose mediji sa Kosova i Metohije, tačnije prištinski Zeri FS Kosova pokušaće da na sve način oteža gostovanje Crvene zvezde u Gračanici, gde bi krajem maja trebalo da bude odigrana humanitarna utakmica .

- Fudbalere Crvene zvezde nećemo pustiti da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju humanitarnu utakmicu ukoliko ne zatraže dozvolu od nas. FS Kosova pažljivo prati situaciju i da bi neko igrao fudbal na našoj teritoriji, potrebno je da dobije dozvolu i pismeno odobrenje. Ako nam se niko ne javi, obratićemo se FIFA i UEFA kako bismo sprečili odigravanje utakmice u Gračanici jer nije u skladu s našim propisima. Pre ulaska Kosova u UEFA i FIFA, srpski klubovi su se na Kosovu ponašali kao u svojoj kući i mi to više nećemo dozvoliti - izjavili su iz Saveza za Zeri, a prenosi Hotsport.

Primanje sportskih organizacija sa prostora okupirane srpske teritorije u svetska i evropska udruženja posledica je Briselskog sporazuma koji je srpska vlast potpisala sa vlastima u Prištini uz sufliranje Evropske unije pa ne bi trebalo da se čudimo zbog ovako bahatog ponašanja čelnika FS Kosova.

2024 © - Vesti online