Petak 28.04.2017.
21:22
Vestionline, index.hr

"Srpski huligani, odbijte, Makedonija je i albanska, a vi našu zemlju ionako ne priznajete"

Tanjug
Navijači Crven zvezde i moskovskog Spartaka na "Marakani" su navijali udruženim snagama

Makedonski novinar Ognjen Dojčinovski u intervjuu za index.hr istakao je da situacija u Skoplju nije nije ni izbliza tako problematična kako to određeni mediji pokušavaju da prikažu.

Na glasine da su u Skoplju stigli navijači iz Srbije, ovaj novinar kaže:

- Što s tiče dolazaka navijača iz Srbije ili bilo koje druge zemlje, poručujem im da im to ne padne na pamet. Neka gledaju svoja posla. Ima ovde ko da brani Makedoniju i njene interese. Moram upozoriti na to da je Skoplje multietnički grad, ima tu jako puno Albanaca pa nikakvi navijači i huligani sa strane nisu poželjni. Dovoljni su oni naši - rekao je Dojčinovski.

Navodno, dolazak su najavile i navijačke grupe iz Grčke i Rusije.

- Ponavljam, naša država je u stanju sama da reši svoje probleme. Ne treba nikakvu pomoć sa strane, a ne verujem kako će situacija da eskalira. A što se tiče dolaska grčkih navijača u Skoplje, to su potpuno budalaštine.

Dojčinovski se dotakao opet navijača iz Srbije.

- Kada spominjete "delije", odnosno Srbiju, znate li da su nedavno navijači u Jagodini, kad smo tamo igrali utakmicu, na tribinama razvili transparent "Makedonija je Grčka". I šta sad? Da sad ti isti ljudi dolaze ovde da brane interese Makedonije? Dajte, nemojte me zasmejavati - istakao je ovaj novinar za "Indeks".

2024 © - Vesti online