Petak 28.04.2017.
20:14
Vestionline

"Stefanović ostaje fantom iz Savamale dok se slučaj ne razreši"

Reuters
Hoće li se ikad otkriti ko stoji iza "rušenja države" u Savamali?

- Za nas ministar policije Nebojša Stefanović i dalje ostaje fantom iz Savamale, sve dok se taj slučaj ne reši - rekao je Ćulibrk.

On napominje da se interna kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova nije bavila slučajem Savamala, što je uslov za okončanje predistražnog postupka, koji ni posle godinu dana nije završen.

- Još nije utvrđeno ni ko je rušio objekte u Savamali, ni ko je naredio da se taj slučaj ne istražuje - rekao je Ćulibrk.

U tekstu "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale" navodi se: "Rušenje u Savamali uključivalo je više različitih struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije".

Ministar je na suđenju rekao da su mu povređeni profesionalni i lični ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu Višeg suda kojom je NIN bio obavezan da isplati Stefanoviću 300.000 dinara zbog povrede ugleda i časti u tekstu "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale".

2024 © - Vesti online