Petak 28.04.2017.
12:22
Tanjug

Zvezda čeka Vojvodinu, Partizanov imperativ protiv Napretka

pixabay.com
 

Meč beogradskih i novosadskih crveno-belih nije imao lepu uvertiru posle optužbi o mogućem nameštanju, zbog čega je Vojvodina htela da smanji tenziju i odloži utakmicu, ali predlog nije prihvaćen.

Zvezdi su neophodni bodovi kako bi ostala na čelu tabele, za razliku od Vojvodine koja je treća i rasterećeno dolazi u Beograd, drugi vikend zaredom nakon poraza od Partizana (1:0). Ipak, Zvezda je nešto odmornija jer je u sredu lako savladala Čukarički u Kupu (4:1), dok je Vojvodina odigrala iscrpljujući meč bez golova sa Partizanom.

Ekipa Marka Nikolića protiv Napretka u Humskoj pod moranjem je pobede i nastavka velike serije od 29 utakmica bez poraza, uz samo tri remija. Crno-beli protiv sebe imaće čvrsti tim Kruševljana, na čelu sa Partizanovim đakom i nekadašnjim trenerom Vukom Rašovićem, čija odbrana će imati veliki zadatak da zaustavi sjajni tandem Leonardo - Đurđević.

Velika borba vodi se i u borbi za opstanak, Borac gostuje Bačkoj u direktnom duelu i ukoliko domaćin slavi poslaće Čačane u niži rang, Novi Pazar će tražiti tri boda u Subotici, Rad igra sa Radnikom na Banjici, a Metalac gostuje na Banovom brdu sigurnom Čukaričkom.

Plej-of - subota: Mladost - Voždovac (19), Radnički - Javor (19). Nedelja: Partizan - Napredak (16), Crvena zvezda - Vojvodina (19).

Tabela: Crvena zvezda 43, Partizan 43, Vojvodina 33, Mladost 30, Napredak 26, Radnički Niš 25, Voždovac 23, Javor 22.

Plej-aut - subota: Bačka - Borac (16 sati), Spartak - Novi Pazar (16), Rad - Radnik (19). Nedelja: Čukarički - Metalac (19).

Tabela: Čukarički 23, Spartak 22, Radnik 19, Rad 18, Metalac 17, Bačka 17, Novi Pazar 13, Borac 12.

2024 © - Vesti online