Subota 03.07.2010.
00:13
novosti.rs, Tanjug

Vlada privatizuje Zvezdu i Partizan

Srpske političke vođe doneće odluku o prodaji fudbalskih velikana, Crvene zvezde i Partizana
 

Samardžić-Marković je za beogradske "Večernje novosti" rekla i da sportski objekti predstavljaju opštedruštveno dobro i da oni neće biti predmet privatizacije.

Ministarka je povodom čestih sukoba među navijačima u različitim sportovima rekla da, iako Ministarstvo i policija rade u okviru svojih nadležnosti, problem predstavlja što se ne izriču kazne za ove prekršaje i što se pravosudni procesi odvijaju sporo.

"Tužilac je odavno tražio zabranu određenih navijačkih podgrupa. Još nemamo odgovor. Protiv nekih, koji su sada optuženi za napad na francuskog navijača Brisa Tatona, godinama su se i ranije razvlačile krivične prijave. Da su bili osuđeni, Taton bi možda danas bio živ", istakla je ministarka za "Novosti".

Samardžić-Marković je dalje pozitivnim ocenila nastup fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Najlakše je smenjivati ljude, ali prvo treba razmisliti kakva je alternativa. Selektor Antić je je preuzeo reprezentaciju u veoma lošem trenutku, a onda smo se direktno plasirali na Svetsko prvenstvo, što je veliki uspeh", zaključila je Samardžić-Marković.

2024 © - Vesti online