Petak 28.04.2017.
09:56
Tanjug, Vestionline

Dačić: Odluka Francuske loša po diplomatske odnose

Tanjug
Ivica Dačić osudio postupke Francuske prema Srbiji u slučaju "Haradinaj"

- Srbija ima potpisan sporazum o strateškom partnerstvu sa  Francuskom. Kakvi smo mi to strateški partneri? Ovo će svakako ostaviti značajne posledice - rekao je Dačić gostujući na RTS.

On je dodao da će Srbija i dalje reagovati uzdražano, te da će premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić učiniti sve da Srbija bude proizvođač mira i stabilnostri u regionu.

- Čuli ste poruku Haradinaja da treba raditi kao Hrvati. Šta to znači?  Nije mu bilo dovoljno što je ubijao Srbe devedesetih godini, nego hoće dalje da nastavi sve to - rekao je Dačić.

On je naglasio da Srbija na sve to reaguje uzdržano, ali da niko ne bi trebao da se igra sa narodom Srbije i sa državom Srbijom.

- Mi smo mala, ali ponosna zemlja. Mi reagujemo uzdržano zato što imamo svest o tome da ne treba podgrevati situaciju i da je izlaz u dogovoru, a ne u zaoštravanju situacije i ratu - naglasio je ministar.

Kako kaže, Albanci su zaigrali na sve ili ništa i dodaje da su sa političke scene u svetu nestali oni koji su bili njihovi zaštitnici.

- Oni i dalje misle da će neki novi milosrdni anđeo njih štititi - zaključio je Dačić.

2024 © - Vesti online