Petak 28.04.2017.
08:36
b92.net, Vestionline

Ambasada SAD osuđuje nasilje, podržava izbor Džaferija

Reuters
Demonstracije u Makedoniji su se pretvorile u nerede, bilo je i povređenih

- Najoštrije osuđujemo nasilje u parlamentu. To nije u skladu sa demokratijom i neprihvatljiv je način za prevazilaženje razlika - piše u saopštenju objavljenom na fejsbuk stranici ambasade.

Kako se navodi, ključno je da sve političke stranke poštuju pravo i demokratske procese i da se uzdrže o nasilnih akcija koji pogoršavaju ovu situaciju, prenela je MIA. 

- Većina poslanika izabrala je Talata Džaferija za predsednika parlamenta tokom regularne, produžene sednice Sobranja, pred javnošću i medijima. Mi ćemo sa njim sarađivati radi podrške demokratiji u interesu Makedonije - piše u saopštenju američke ambasade. 

U makedonskom Sobranju od šest sati popodne odvijala se prava drama, gde su demonstranti, nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta, upali u zgradu i napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsednika te stranke Damjanu Mančevskom, a teže je povređen poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, javili su tamošnji mediji. 

2024 © - Vesti online