Četvrtak 27.04.2017.
23:24
Vestionline, Tanjug

Ivanov pozvao lidere: Dođite da nađemo izlaz iz ove situacije

Tanjug/AP
Traži razmatranje novonastale situacije: Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov

- Nema pitanja za koje ne može dijalogom pronaći rešenje u saglasnosti sa Ustavom i zakonima Republike Makedonije. Zato pozivam lidere parlamentarnih partija sutra da dođu u moj kabinet na sastanak lidera da razmotrimo novonastalu situaciju. Na liderskom sastanku da razmotrimo sve opcije za smirivanje i nalaženje izlaza iz novonastale situacije - rekao je Ivanov.

On je dodao da su "lideri najodgovorniji za pronalaženje rešenja u saglasnosti s Ustavom, zakonima i poslovnikom parlamenta".

- Niko drugi spolja ne može da nam reši probleme ako ih sami ne rešimo u saglasnosti sa državnim interesima Republikom Makedonije - zaključio je makedonski predsednikom koji je odmah nakon obraćanja otišao ne sačekavši pitanja novinara.

U makedonskom Sobranju se od 18 sati odvijala do istinske drame, gde su demonstranti, nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta, upali u zgradu i napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsednika te stranke Damjanu Mančevskom, a teže je povređen poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, javili su tamošnji mediji.

2024 © - Vesti online