Četvrtak 27.04.2017.
17:43
Vestionline, Hotsport

Zvezdin stranac na izlaznim vratima

Tanjug
Zvezda je prinuđena i da smanjuje broj stranaca zbog ograničćenja FSS

Jedan od onih koji su apostrofirani je i Francuz Damijen Le Talek, koji navodno već ima ponude pojedinih klubova iz Turske, Rusije i Japana, a novi na tom spisku je Genk.

Kako prenosi Hotsport jučerašnjoj utakmici na Banovom brdu, u kojoj  je Crvena zvezda savladala Čukarički sa 4:1, prisustvovao je skaut belgijskog kluba. Imao je i šta da vidi pošto je Francuz postigao vodeći gol za crveno-bele, a pored toga dosta dobro je obavio svoj posao na sredini terena.

Le Talek je u Crvenu zvezdu stigao iz ruske Morodovije, kojoj je plaćen 250.000 evra i u timu Miodraga Božovića bio je “devojka za sve” pošto je u nekim utakmicama u nedostataku boljih rešenja pokrivao čak i poziciju centarhalfa iako mu je primarno mesto u veznom redu. Francuz ima ugovor sa srpskim šampionom do juna 2018. godine što znači da bi Genk morao da plati određeno obeštećenje ukoliko zaista želi Le Taleka.

Takođe, Crvena zvezda je zbog pravila Fudbalskog saveza Srbije prinuđena da smanji broj stranaca pošto od sledeće sezone u protokolu mogu da se nađu samo četiri fudbalera koji nemaju srpski pasoš.

2024 © - Vesti online