Četvrtak 27.04.2017.
11:39
Tanjug

"Politička odluka, Haradinaj je bio i jeste ratni zločinac"

Tanjug
Srbija zna šta može da očekuje: Dragan Marković Palma

- Više nema sumnje da međunarodni sudovi postoje samo za Srbe, a posebno Haški tribunal, koji je sudio samo onima koji su branili Srbe i branili svoju zemlju, a oslobađali zločince poput Nasera Orića, Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Ante Gotovine - istakao je Marković u izjavi za javnost.

- Nije slučajno što Albanci na jugu Srbije i njihov vođa, Jonuz Musliju, kažu da im je predsednik Edi Rama, a ne Aleksandar Vučić. Musliju je dobio zeleno svetlo od međunarodne zajednice za to što je izgovorio sa napisanim tekstom - izjavio je Marković i upitao kako bi se Francuzi osećali da neko kod njih kaže da mu predsednik nije Oland nego predsednik neke druge države.

Marković je podsetio da je Ramuš komandovao za vreme terorističkih akcija OVK operativnom zonom "Metohija", gde su se dešavali najstrašniji zločini nad Srbima, Romima i Albancima. Ramuš Haradinaj je komandovao masakrom u Radonjićkom jezeru i kidnapovanjima i ubistvima.

- Mnoga ubistva je i sam priznao u svojoj knjizi - rekao je Marković.

Kako je istakao, ovo je još jedna poruka Srbima.

- Još jedno puštanje na slobodu zločinca Ramuša Haradinaja nam govori šta možemo očekivati od Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK. I tu ćemo dobiti političke odluke i biće osuđeno nekoliko portira, a nijedan albanski zločinac koji je komandovao teorističkim akcijama - rekao je Marković i pozvao međunarodnu zajednicu da se vrati pravdi.

2019 © - Vesti online