Četvrtak 27.04.2017.
08:24
Vestionline, Tanjug

Višesatna opsada u Šibeniku: Ubio troje, pa pucao sebi u usta

Facebook/index.hr
Višesatna opsada u Brodarici završena pokušajem samoubistva osumnjičenog za trostruko ubistvo

Kako navode hrvatski portali, Luketa (59) je davao znake života. On se sumnjiči da je u sredu poslepodne u Brodarici ubio troje ljudi - supružnike Milku i Hakiju Keranovića i Ivana Bajića, nekadašnjeg telohranitelja i prijatelja pokojnog "kralja zagrebačkog podzemlja" Zlatka Bagarića.

Supružnike Keranović ubio je u njihovoj kući, dok je telo Ivana Bajića pronađeno u automobilu ispred kuće. Potom je pobegao u crvenom "reno kliju", a policija je blokirala Brodaricu.

Policija je locirala Luketu oko 21 sat i u Brodarici, a onda je usledila višesatna drama i opsada, jer je Luketa gotovo četiri sata s pištoljem u ruci hodao po vrtovima i dvorištima kuća i pretio samoubistvom, prenosi Index.hr.

- Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubiću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema - vikao je Luketa dok je satima naoružan tumarao po Brodarici okružen specijalcima.

Jedan sat posle ponoći, nakon višesatnog pregovaranja, Luketa je stavio pištolj u usta i pucao iako su policajci pokušali da ga u tome spreče upotrebom elektrošokera.

Luketa je s povredama glave prevezen u Opštu bolnicu Šibenik.

Kako je javio Šibenik.in, motiv trostrukog ubojstva verojatno je dug od 420.000 evra, koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović, a koji su zbog duga trebali da izgube kuću.

Luketa ih je tužio i slučaj se godinama povlačio po sudu, a nedavno su navodno postigli dogovor. Ipak, nešto se očigledno izjalovilo, pa je cela priča kulminirala trostrukim ubistvom, navode hrvatski mediji.

2024 © - Vesti online