Sreda 26.04.2017.
22:43
Vestionline, Večernji.hr

Kinezi kucaju na vrata u Hrvatske, evo šta žele

pixabay.com
Kinezi ulažu u turističke objekte u Hrvatskoj 

Reč je o nizu projekata od kojih će se najpre realizovati oni vezani za turistički sektor. Investicije će realizovati firma Zhongiu nekretnine koju su kineski partneri nedavno registrovali u Hrvatskoj.

Prva faza investicije otpočeće već u leto 2017. godine, a ukupna vrednost investicija procenjuje se na nekoliko desetina miliona evra. 


- Nekoliko godina sarađujemo s CSEBA, a nakon što smo kineskim investitorima predstavili katalog potencijalnih investicija, oni su se odlučili određenu količinu novca alociraju u Krapinske Toplice. Reč je o dva tipa projekta, rezidencijalnim i turističkim - izjavio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić. 

- Investicije započinju podizanjem konkurentnosti hotelskog smeštaja u Krapinskim Toplicama. Taj je projekat vredan oko 20 miliona evra. Uslediće i drugi projekti poput izgradnje doma za starije, realizacije projekta rezidencijalnih vila i izgradnje javne garaže. Pregovori oko preuzimanja Hotela Toplice su u završnoj fazi - izjavio je Mario Rendulić, predsednik CSEBA-e.

2024 © - Vesti online