Utorak 25.04.2017.
21:31
Vestionline

Tači poručio EU: Ne padajte na manipulacije Srbije

Reuters
Kosovo se nikada neće vratiti pod vlast Srbije: Hašim Tači

Tači smatra da ta propaganda Srbije pored ostalog ima dva cilja od kojih je prvi "da legitimiše funkcionisanje Velike Srbije stvorene putem genocida koji je izvršen u Bosni i Hercegovini".

- Drugi cilj je da podstakne nacionalističke i ekstremističke elemente da destabilizuju i dovedu u pitanje teritorijalni integritet Kosova - naveo je on.

Srbiji, prema Tačiju nije smetala Albanija kao nezavisna i suverena država. 

- Tokom susreta u dijalogu u Briselu bez imalo srama, nekoliko puta, su kazali da Srbija preferira da vodi dijalog sa Albanijom a ne sa Kosovom. Međutim, tako nešto se neće nikada dogoditi, jer je Kosovo nezavisna i suverena država i nepovratna realnost - poručio je Tači.

Kosovski predsednik je ocenio i da je kampanja orkestrirana i da je vodi Srbija, a da su je pripremili isti protagonisti koji su 20 godina ranije radili stari zanat".

- Na žalost EU u njenoj naivnosti u odnosu na Kosovo postaje žrtva propagande iz Srbije. Kao posledica nisu slučajnost ponašanje i izjave nekih zvaničnika EU, koje su u saglasnosti sa izjavama zvaničnika Srbije kada se obraćaju Kosovu - naveo je on.

Tači je naveo i da "od Srbije ne očekuje da se odrekne svojih snova o vraćanju Kosova pod njen režim" iako se, kako je istakao "zna da je to nemoguće".

2024 © - Vesti online