Utorak 25.04.2017.
09:39
B. Đokić - Vesti

Nasilje u srpskom džet-setu (2): Tragičan kraj poznatog para

V. Sekulić
Sahrana Ksenije Pajčin

Čudan lavež

Ubistvu i samoubistvu prethodila je bučna svađa, a šta se dešavalo kobnog dana svedočila je za medije komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

- U utorak oko 17 časova komšija koji živi preko puta čuo je vrisku i ciku iz Ksenijinog stana, a nešto kasnije Ksenijin pas Milisav počeo je neobično da laje. On je to kuče dobro poznavao, jer ga je čuvao uvek kada su one odlazile na odmor i znao je kako pas reaguje u različitim situacijama. Pozvonio je na vrata, ali mu niko nije otvarao, a pas je i dalje lajao. Čovek nije hteo da se meša u privatne stvari komšija, pa se povukao. Ipak, pozvao je Ksenijinu majku Ljubicu, koja je odmah došla. Kada je ušla, videla je beživotna tela, Ksenijino i Filipovo, u lokvi krvi - izjavila je ova žena. Kako je utvrdila istraga, Kapisoda je, nakon što je ubio Kseniju na samom izlazu iz stana, pucao sebi u usta.

Pričalo se da su se njih dvoje svakodnevno svađali, a da je posle poslednjeg, očigledno fatalnog sukoba, Ksenija obukla jaknu i krenula iz stana. I policija je utvrdila da je ubistvu prethodila žestoka svađa.

A. Čukić
Presudio i sebi: Filip Kapisoda

Pištolj bez dozvole

Pajčinova je imala na sebi jaknu, što je ukazalo da je bila spremna za izlazak.
 
- To što smo telo pronašli u hodniku pokazuje da ju je Kapisoda sustigao skoro na samim vratima. U prilog takvom zaključku govori i to što je on bio samo u majici i farmerkama, što znači da nisu nameravali zajedno da izađu. Očigledno je da je pokušao da je zaustavi, a kada nije uspeo da je spreči u toj nameri, ispalio joj je metak u glavu - izjavio je izvor iz istrage za srpske medije, dodajući da je pištolj iz kog je zločin počinjen Kapisodin i da za njega nije imao dozvolu.

Ljubav prešla u mržnju

Veza Pajčinove i Kapisode bila je burna, svedočili su svi njihovi poznanici, a svađe su bile gotovo svakodnevne. Odnos dvoje ljubavnika išao je od ljubavi do mržnje, pričali su tada oni koji su ih poznavali, a da je mržnja prevladala, videlo se, nažalost, tek posle tragičnog kraja ovo dvoje mladih.

Glumicu muž tukao pištoljem

Glumica i ljubimica srpske publike Mina Lazarević pretučena je avgusta 2015. godine i time ušla u niz žrtava "ljubomornih" ljubavnika. Baletan, tada 42-godišnji Goran Stanić pretukao je svoju dve godine mlađu slavnu suprugu, onda iz automatske puške opleo rafal sa prozora zgrade na Zvezdari u kojoj su stanovali. Nesrećna glumica je do ovog slučaja uvek isticala neizmernu ljubav prema suprugu. Štaviše, ona supruga nije odmah prijavila policiji. Dan posle napada odvela je decu od kuće i nakon toga se vratila u stan. Kako su javili mediji, svađa supružnika je potom nastavljena i došlo je do ponovnog napada na Lazarevićevu.
 

Nasilje u srpskom džet-setu:

1. Dobila batine zbog starlete

Stanić je tada besan zapucao iz automatske puške i susedi su pozvali policiju. Patrola je došla u stan i zatekla pretučenu Minu.

- Stanić je prvo vređao suprugu, psovao i optuživao da ga vara. Najverovatnije je mnogo popio, uveče nasrnuo na nju i prebio je - ispričali su tada izvori iz beogradske policije.

U stanu je pronađena gomila oružja, između ostalih i nemački šmajser iz Drugog svetskog rata. On je nakon sukoba u stanu pucao sa terase iz šmajsera manevarskom municijom, mada policija sada ispituje da li je možda pucao iz pištolja, koji je takođe držao u stanu.
 
- Kako smo saznali, tukao je Minu pištoljem. Pobegla je iz stana sa decom pošto je suprug počeo da joj preti kako će je ubosti špricem u kojoj je bila neka tečnost za koju je rekao da je otrov. Ona je potom pobegla iz stana sa decom i pozvala policiju. Bio je pijan - izjavili su tada za "Vesti" izvori iz policije. Goran Stanić je uhapšen i određen mu je pritvor, a na suđenju koje je potom usledilo zbog nasilja u porodici i nelegalnog držanja oružja osuđen je na godinu dana kućnog zatvora.
 

SUTRA - Nasilje u srpskom džet-setu (3): Od šamara do slomljenog nosa

2024 © - Vesti online