Ponedeljak 24.04.2017.
18:01
Z. Marjanović - Vesti

Živi zid protiv sile i nepravde: Ariljci telima brane sirotinju

pixabay.com
Sekira poslednja odbrana

Komšije smatraju da sud nije doneo pravednu odliku sa čim se slaže i njen advokat Dobrila Miletić.

- Podneli smo Višem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv potupajućeg sudije Selene Filipović i sada se predmet nalazi u Apelacionom sudu u Kragujevcu. Odluka još nije doneta te je bilo za očekivanje da postupak prinudnog iseljenja bude obustavljen. Stoga ne razumem zbog čega se prinudnom izvršitelju toliko žuri da iseli Stojanku - kaže Dobrila Miletić.

Oružjem preti zvršitelju

Gvozden Lazović je, ne mireći se sa sudbinom, obavestio sud i policiju da će svim sredstvima, pa i oružjem, motornom testerom, vezivanjem struje za brave i benzinom braniti svoju imovinu. Zbog toga je pred pokušaj iseljenja priveden u policiju, gde mu je pozlilo zbog visokog šećera i pritiska. Pružena mu je pomoć u Hitnoj sužbi gde je dobio i uput za bolnicu u Užicu, ali je on to odbio.

A da je žurbe bilo pokazalo se drugog dana, kada su Ariljci počeli masovno da potpisuju peticiju kojom se od Ministarstva pravde traži da odloži postupak zbog sumnje u korupciju. Mnoštvo policajaca još rano ujutro blokiralo je Stojankinu kuću. Međutim, Ariljci su predvideli i tu mogućnost, pa je njih oko 40 kroz prozore ušlo u kuću Vukotića, a stotinak se probilo u dvorište. Tako su opet uspeli da onemoguće prinudno iseljenje.

Međutim, Ariljci znaju da je to samo nakratko jer je treći dolazak prinudog izvršitelja zakazan već za utorak. Nažalost, kažu Ariljci, u Srbiji je nastupilo vreme kada će izvršitelji mnoge porodice ostaviti bez krova nad glavom zbog beznačajnih dugovanja koja ne mogu da plate jer nemaju. Oni kažu da ne znaju kako će policija reagovati sledeći put, ali su ističu da je do sada postupala profesionano i korektno.

2024 © - Vesti online