Petak 21.04.2017.
16:13
Vestionline, Sputniknews.com

Asad zapretio: Kad se rešimo terorista, čuvajte se Turci i Amerikanci

Reuters
Nusra Front je nekada bila bliska Al Kaidi: Bašar al Asad

- Kada govorite o turskoj invaziji, kada opet govorite o američkim snagama, i to je invazija, i kada govorimo o prisustvu terorista u Siriji, to je sve jedno te isto. Među njima nema razlike - izjavio je sirijski predsednik.

Asad je naglasio da nakon što sirijska vojska razbije teroriste, američki i turski vojnici treba da "se kupe iz Sirije, ili će biti isterani“.

Predsednik je siguran da će Vašington uraditi sve što je moguće za obaranje sirijskih vlasti, kako bi se uspostavio marionetski režim u zemlji.

- Oni će uraditi sve da cilj opravdaju sredstvima: tu nema ni vrednosti, ni morala. Može se desiti bilo šta - izjavio je Asad.

Prema rečima sirijskog predsednika, Islamske države, Nusra front, Turska, SAD, Britanija, Francuska i Saudijska Arabija u Siriji deluju kao jedno.

- Imaju jednu vojsku posrednika koju predstavljaju različite grupe - istakao je Asad.

Džabhat al Nusra stoji iza napada na konvoj!

Predsednik Sirije optužio je nekadašnjeg saveznika Al Kaide za smrtonosni bombaški napad na konvoj autobusa kojim su evakuisani civili prošlog vikenda.

- To je bio pokret Džabhat al Nusra, nisu to krili od samog početka i mislim da se svi slažu da je to bio Nusra - rekao je Asad u intervjuu za rusku novinsku agenciju RIA.

U napadu, izvedenom u subotu, ubijeno je 126 ljudi, među kojima 68 dece. Zasad nijedna grupa nije preuzela odgovornost za taj napad.

Nusra Front je nekada bila bliska Al Kaidi, sa kojom je prošle godine raskinula savezništvo. Potom se priključila nekim drugim džihadističkim grupama sa kojima je u januaru stvorila novi savez pod imenom "Tahrir el Šam".

2024 © - Vesti online