Petak 21.04.2017.
16:21
Vestionline, Blic.rs

Nemac taksi od aerodroma do Savamale platio 48 evra

pixabay.com
Divljim taksistima se još uvek nije stalo na put 

Kako list navodi, Nemac je u Beograd stigao u sredu po podne.

- Čim je izašao sa aerodroma prišao mu je jedan od divljaka i pitao ga da li mu treba taksi. Ne sluteći ništa, krenuo je za njim - priča za beogradski list Vesna J., iz firme s kojom Nemac sarađuje.

Međutim, vožnja do Savamale umesto 1.800 dinara, koliko iznosi po gradskim propisima, koštala ga je - 48 evra ili oko 6.000 dinara, koliko treba izdvojiti do Mladenovca ili Lazarevca. 

"Blic" navodi i da je Nemac dobio račun sa pečatom. 

- Odmah sam mu tražila račun. Na papiru je pisala cena od 48 evra, kao i da je u pitanju Asocijacija samostalnih taksi prevoznika, na kojem piše i broj, ime i prezime vlasnika - navodi Vesna J. 

Kada je pozvala taj broj ni ulica, ni ime, ni prezime nemaju veze sa navodnim taksi udruženjem. 

- Ne Manojlović, mi smo Stanojević. I ja i supruga smo bolesni, imamo preko 70 godina. Taman nas nisu zvali jedno tri meseca i evo opet počeli ljudi. Kažu hoće da nas prijave, ja im kažem da mi nemamo veze ni sa kakvim taksijem - kaže gospodin čiji telefonski broj stoji na računu. 

Navodna taksi asocijacija se vodi na adresu na Konjarniku, a ovaj par živi na Zvezdari. 

- Pre dva meseca su i meni prilazili na aerodromu. Neverovatno je da Komunalna policija stoji pored taksi pulta i ne reaguje. Ne radi se o novcu, već i o neprijatnom utisku turista o Beogradu - zaključuje Vesna J.

2024 © - Vesti online