Petak 21.04.2017.
14:11
Avaz.ba, N1

Dodik: Zvao me Izetbegović i tražio da mu spasem partiju

M. Karović
Njima su važne samo fotelje: Milorad Dodik

Zaključci se odnose na Šemsudina Mehmedovića i Sadika Ahmetovića, članove SDA, koji su rekli da će glasati za set zakona o akcizama u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko se usvoje njihovi zahtevi. Pošto nisu usvojeni, set zakona o akcizama nije dobio potrebnu većinu za hitnu proceduru.

Dodik je rekao i da Predsedništvo BiH nije trebalo da potpisuje reformsku agendu.

- Oni koji su pompezno najavljivali nove dane u BiH nisu uradili svoj posao. Njima su bile važne samo fotelje. SNSD je na nivou BiH u opoziciji i to je jasno. Mi nismo pravili dogovore ni sa kime. Usvajanjem Zakona o akcizama bitno bi se poboljšao rad najmanje 4 sektora u Srpskoj i u tom kontekstu smo vodili računa da nova opterećenja ne budu velika - rekao je Dodik.

Da je donesen Zakon o akcizama bila bi deblokirana i tranša MMF. Politika SDS je, smatra Dodik, da spreči to, Dodaje da bi usvajanjem zakona i prodajom "Ljubije" bio osnažen finansijski tok u RS.

- Imamo poteškoće oko nekih prava kao što su prevoz, ali plate ne kasne i neće kasniti. "Čistimo" podsticaje za poljoprivrednike za prošlu godinu. Aranžman MMF je sada doveden u pitanje - istakao je Dodik.

2024 © - Vesti online