Petak 21.04.2017.
08:26
sputniknews.com, Vestionline

Nova britanska vlada poništava Bregzit?

Reuters
Veliki broj Britanaca je protiv izlaska iz EU

- Ako sutra nova britanska vlada odluči da promeni svoj stav, to je moguće učiniti - rekao je Tajani za list "Gardijan" i dodao da je "konačna odluka je na 27 članica EU, ali svi će biti za to ukoliko Velika Britanija želi da ostane i odluči da promeni član 50".

U sredu je Donji dom britanskog parlamenta podržao zahtev premijerke Tereze Mej o prevremenim opštim izborima 8. juna. Mejova je izjavila da je cilj vanrednih izbora prevazilaženje podela u parlamentu, uspeh u pregovorima o Bregzitu sa Evropskom unijom i obezbeđivanje stabilnosti u zemlji.

Član parlamentarnog Odbora za izlaz iz EU iz Laburističke partije, Stiven Tims, rekao je za da je veća verovatnoća da će vanredni izbori u Velikoj Britaniji da odlože pregovore o Bregzitu sa EU nego što će obezbediti stabilnost u zemlji.

Gradonačelnik Londona Sadik Han pozvao je građane Velike Britanije da glasaju za Laburističku partiju kako bi se i izbegao "težak Bregzit" i osigurao uzajamno koristan dogovor sa Evropom o jedinstvenom tržištu i migracionoj politici.

London bi trebalo da završi pregovore o Bregzitu pre 29. marta 2019. godine.

2024 © - Vesti online