Četvrtak 20.04.2017.
19:54 >> 20:45h
Blic.rs, b92.net

Završena protestna šetnja: Sutra ponovo

twitter.com/NOIZZrs
Manji broj nezadovoljnih sugrađana i dana protestuje

Oni su najavili da će se sutra ponovo okupiti na istom mestu.

Kolona je tokom šetnje sa Trga Nikole Pašića prošla Takovskom i Svetogroskom ulicom, Trgom Republike, Dečanskom, i posle oko sat vremena ponovo stigla na mesto odakle je i krenula, nešto pre 19 sati. 

Učesnici su celom trasom duvali u pištaljke i trubice i uzvikivali "Izađite napolje", zastali su ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su, posle skandiranja "Hoćemo uživo" minutom ćutanja odali poštu pesniku Raši Popovu. 

Na čelu kolone, koju su predvodili dobošari, bili su istaknuti transpartenti "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radnih prava", "Sviraj kraj. Kulturom protiv diktature", kao i "Protiv terora vlasti". 

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto posle 18 sati, a na trasi šetnje u kojoj je bilo oko 150 učesnika, saobraćaj je bio obustavljen. 

Skup je obezbeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, primetni su bili i policajci u civilu, a nije bilo incidenata. 
 

Došlo je i do manje rasprave između čuvara zida i demonstranta, tačnije članovi Udruženja kidnapovanih i nestalih Srba sa Kosova i Metohije pobunili su oni stigli pre demonstranta na to mesto i da nema šta tu da traže.

Ceo skup dobio je i posmatrače sa zgrade Parlamenta, gde su se okupili ljudi na prozorima i gledali šta se događa isperd prozora.

Jedna manja grupa demonstarnata otišla je i pred ulaz u Skupštinu uzvikujući "bando lopovska" dok su se drugi učesnici postarali da umire strasti.

2024 © - Vesti online