Četvrtak 20.04.2017.
10:49
Tanjug, Vestionline

Bufon: Nisam verovao da ću sačuvati mrežu na Nou Kampu

Reuters
Bez primljenog gola u dva meča: Bufon i Leo Mesi

Odbrana Juventusa, posle pobede u Torinu 3:0, izdržala je na Nou Kampu i sjajni napadački trio Mesi-Suarez-Nejmar, ali i ostale fudbalere Barselone ostavila bez gola u dvomeču četvrtfinala najjačeg evropskog takmičenja.

- Vera i karakter bili su nam na visokom nivou, dok nam je veliko samopuzdanje donelo krila da komforno eliminišemo jedan od najboljih timova sveta. Znao sam da imamo velike šanse da odemo u polufinale posle pobede od 3:0, ali iskreno nisam očekivao da ću ostvariti "klin šit" i na Nou Kampu - rekao je Bufon za Sport Medijaset.

Kako je objasnio legendarni golman, protiv napadačkog i efikasnog tima kao što je Barselona uvek može da se očekuje jedan ili dva gola u svojoj mreži.

- Činjenica da smo ostavili Barselonu bez gola u 180 minuta znači da smo bili veoma dobri. Ne smemo da stanemo da napredujemo, to zavisi od nas, a sudbina će odlučiti da li ćemo uzeti trofej Lige šampiona.

Drugi stub odbrane Leonardo Bonući, kao po navici, odigrao je besprekorno na Nou Kampu.

- Znali smo da će nas napasti, rizikovali su sa samo nekoliko odbrambenih igrača, ali bili smo jedinstveni u odbrani, za šta velike zasluge imaju Dani Alves i Mandžukić, zbog presinga na boku. Pokazali smo da smo veliki tim i sada smo na tri koraka od pehara. Sada svaki protivnik mora da se plaši Juventusa - poručio je stameni štoper.

Pored Juventusa, u polufinalu Lige šampiona igraće Real Madrid, Atletiko Madrid i Monako.

2024 © - Vesti online