Sreda 19.04.2017.
08:30
Vestionline

Međunarodna razmena studenata elektrotehnike Evrope u Beogradu

Promo
 

Studenti evropskih univerziteta imaće priliku da upoznaju našu tradiciju i kulturu, ali i da predstave svoju zemlju i nacionalnu kuhinju u okviru Internacionalne večeri. Organizacioni tim će im pokazati najlepšu sliku Beograda i života u njemu, kroz unapred zadate izazove koji će ih odvesti u najdublje delove grada koji nisu na turističkoj mapi i navesti ih da se osete kao pravi Beograđani. U isto vreme upoznaće se sa kulturno - istorijskim znamenitostima Beograda, posetiti muzej Nikole Tesle, roštiljati na Adi Ciganliji i obići Avalski toranj.

- Razmena predstavlja sjajnu priliku za promovisanje kulturnih obeležja i običaja Srbije, razmene informacija o obrazovnim sistemima u Srbiji i drugim evropskim zemljama, promovisanja studentskih razmena koje Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nudi studentima iz celog sveta, ostvarivanje saradnje našeg Univerziteta sa drugim obrazovnim institucijama širom Evrope, kao i za povezivanje studenata kroz razmenu iskustava i znanja - ističe Đurađ Kurepa iz Organizacionog odbora Udruženja studenata elektrotehnike Evrope.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope-EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 53 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravni član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na sajtu http://eestec.co

2024 © - Vesti online