Sreda 19.04.2017.
00:55
D. Petrović - Vesti

Evrovizija u senci politike: Julija čeka sledeći Evrosong

Tanjug/AP
Vidimo se iduće godine: Julija Samojlova

- Naravno da sam se nervirala jer je učešće na Evrosongu moj san. Do poslednjeg trenutka sam se nadala da će to pitanje biti rešeno, ali nažalost nije - rekla je Samojlova za ruske medije.
Rusi jesu odustali od ovogodišnjeg takmičenja, ali ne i od Julije. Direktor ruske državne televizije Kanal 1 Konstantin Ernst rekao je da je postignut dogovor s Evropskom radiodifuznom unijom da Samojlova bude predstavnica Rusije na Evrosongu 2018. Tako će Julija ipak ispuniti svoj san i nastupiti na evrovizijskoj sceni, doduše sa godinu dana zakašnjenja.

U međuvremenu, ovog vikenda održan je i poslednji koncert u okviru predevrovizijske turneje.

Bina od 30 tona

U areni Ekspo centra u Kijevu postavlja se konstrukcija ogromne bine unutar hale, pa scena dobija svoj finalni oblik. Scena je visoka 14 metara, širine 70 i dubine 28 metara. Ima 350 kvadrata i teška je oko 30 tona. Bina će biti okružena sa dva gigantska luka za projekcije na kojima će biti smešteno 1000 kvadrata LED ekrana s rezolucijom od 71.000.000 piksela. Samo za osvetljenje koristiće se 61 kilometar kablova. U areni će biti 7.000 mesta za posetioce, dok je ostali prostor predviđen za delegacije i pres centar.
Ekspo centar u Kijevu je najveći izložbeni centar u Ukrajini. Prostire se na 58.000 kvadratnih metara i sastoji se od tri paviljona u kome su smešteni kongresna dvorana, 14 konferencijskih sala, restorani, kafići, sobe za pripremu takmičara. Hodnici su fleksibilni i mogu se koristiti za više namena.

Posle Tel Aviva i Amsterdama, ovogodišnji takmičari nastavili su druženje sa fanovima u Madridu. Organizatori događaja EsPreEurovision Partdž po prvi put okupili su u prestonici Španije 23 zemlje učesnice ovogodišnjeg Evrosonga. Posebnu pažnju kako medija, tako i fanova, izazvala je srpska predstavnica Tijana Bogićević.

Ona je nastupila na Zabavi dobrodošlice, koja je održana u klubu Džoj Eslava u centru Madrida. Dan kasnije u hotelu Melija Galgos organizovano je druženje i susret s medijima. Brojni novinari tražili su intervju od Tijana koja je omiljena i među kolegama. Što je najvažnije, publika je izuzetno voli, pa su je ispred kluba Sala la rivijera, u kome je održana tonska proba, čekali brojni fanovi kojima je ona rado delila autograme i slikala se s njima.

Sada slede finalne pripreme, završavanje kostima i uvežbavanje koreografije, a Tijana sa srpskom delegacijom u Ukrajinu putuje krajem aprila.

Decentan nastup Hrvata

Hrvatski predstavnik Žak Hudek uveliko se priprema za nastup na Evrosongu. Kako će izgledati njegov scenski nastup biće poznato tek na prvoj tonskoj probi u Kijevu. Ipak, on otkriva da će se za njegov izgled na pozornici pobrinuti Marko Falcioni, glavni dizajner svetski poznatog italijanskog modnog brenda Hugo Bos. Biće to vrlo decentan nastup u crnim, belim i srebrnim bojama.
- Nećemo imati pozorišni performans kako neki očekuju. To će biti minimalistički nastupa sa, nadam se, maksimalnim učinkom - rekao je Žak, koji će izvesti numeru "My Friend".

2024 © - Vesti online