Utorak 18.04.2017.
18:01
Z. Marjanović - Vesti

Na Veliki petak u Kniću: Razdvojili majku od petomesečene bebe

N. Đurović
Policija bila neumoljiva

Tog dana je Jelena J. došla u selo Bumbarevo Brdo da nakratko obiđe roditelje svog supruga i da im pripremi nešto za Vaskrs, ali ubrzo po njenom dolasku, u kuću njenog svekra stigla je i policija iz Knića koja je Jelenu privela u policijsku stanicu zbog, kako joj je tom prilikom rečeno, neplaćene kazne u iznosu od 21.000 dinara.

Po zakonu, ali bez samilosti

Policija je radila po zakonu i na osnovu naloga za privođenje, ali meštani Bumbarevog Brda su uvereni da je sve moglo da se uradi drugačije i da majku bebe nije trebalo privoditi na Veliki petak.
- Nisu pokazali ni trunku samilosti i razumevanja za majku koja ima petomesečnu bebu, što ne mogu da razumem, bez obzira koliki je bio iznos neplaćene kazne - rekao je jedan od meštana još više se čudeći činjenici da je policija za samo dvadesetak minuta saznala da je Jelena u njihovom selu.

Ona je tom kaznom kažnjena po prijavi sanitarne inspekcije iz prošle godine, u vreme dok je držala ugostiteljki lokal u Preljini.

- Pokušala sam da policajcima objasnim da mi je petomesečna beba, koju još dojim, ostala kod roditelja u selu Mojsinje i da za kaznu nisam ni znala, ali ništa nije vredelo. Nakon saslušanja u Kniću, gde mi je saopšteno da ću morati odmah da platim kaznu ili da ću biti sprovedena u zatvor, stigla je i policija iz Čačka koja me je, kao da sam nekakav kriminalac i mafijaš, preuzela i prevezla do suda u Čačku. U međuvremenu je u Knić stigla moja majka, a telefonom se policiji javio i moj deda nudeći da on plati kaznu. Međutim, problem je bio što u petak nisu radile banke i pošte i on jednostavno nije imao gde da uplati novac. Bilo je sve izvesnije da ću Vaskrs i narednih dvadesetak dana provesti iza rešetaka. Srećom, zahvaljujući razumevanju dežurnog sudije u Prekršajnom sudu u Čačku moj problem je rešen tako što je novac za kaznu deponovan u sudu - objasnila je za "Vesti" Jelena J. koja je tek posle mnogo sati provedenih u policiji i sudu stigla da podoji svoju petomesečnu bebu.

 

2024 © - Vesti online