Utorak 18.04.2017.
13:26
Tanjug, Vestionline

Barsa sanja novo čudo: PSŽ ili Juventus, da li je svejedno?

Reuters
Brane veliku prednost: Miralem Pjanić i Paulo Dibala

Prvak Italije slavio je u Torinu 3:0, u sjajnoj noći Paula Dibale, ali Katalonci se uzdaju u sličan poduhvati kao u prethodnoj rundi kada su protiv Pari Sen Žermena na Nou Kampu pobedili 6:1, posle 0:4 u Parizu.

Međutim, bedem PSŽ-a nije ni blizu Juventusu, čija je odbrana primila ove sezone samo dva gola u Ligi šampiona, a pravu potvrdu kvaliteta mogla bi da dobije na ogromnom terenu Barselone. Jedan od stubova čvrste odbrane Đorđo Kjelini, strelac gola u prvom meču, veruje u pozitivan rasplet za Juventus.

- Moramo da budemo kompaktni i bez straha. Igramo protiv ajkula koje su gladne naše krvi, moramo da ih držimo što dalje od našeg gola - slikovito je objasnio Kjelini.

Katalonci najavljuju totalnu ofanzivu na golmana Đanluiđija Bufona, sa najisturenijim triom Lionelom Mesijem, Luisom Suarezom i oporavljenim Nejmarom.

- Verujemo da možemo da napravimo preokret. Pre nekoliko dana otac mi je rekao nešto što sam zapamtio, pred nama je drugačiji tim u odnosu na PSŽ, ali je Barselona isti. Možemo drugi put da stignemo veliku prednost - rekao je Nejmar.

Meč Barselone i Juventusa označen je i kao duel dvojice Argentinaca Mesija i Dibale, koji je predviđen kao naslednik petostrukog osvajača Zlatne lopte i zvezda u usponu. Drugi meč sutrašnjeg programa igra se u Monte Karlu između Monaka i Borusije iz Dortmunda, nakon što su Francuzi slavili 3:2 u Nemačkoj, ali u senci bombaškog napada na klupski autobus "milionera".

Svi iz Borusije nisu bili spremni za utakmicu nepun dan posle napada kada je povrede ruke dobio Mark Bartra, što je Monako iskoristio i stekao lepu prednost. I na stadionu Luj Drugi očekuje se ofanzivan i otvoren fudbal sa obe strane, samim tim i mnogo golova.

2024 © - Vesti online