Petak 02.07.2010.
10:27
Vestionline

Đurković: Regionalna liga biće kvalitetna

Đurković je istakao da je na sastanku u Sarajevu dogovoreno da nova liga startuje od sezone 2011/2012. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih šest saveza bivše Jugoslavije.

"Malo je reći da sam zadovoljan. Bilo je reči o svemu. Jedino predstavnici RS Mađarske nisu došli, ali oni su poslali mejl i izneli svoj stav. Čitav projekat izgleda gotovo savršeno. Utanačili smo neke stvari, ustanovili principe, a ono što posebno raduje jeste podatak da je i veliki broj TV stanica zainteresovan za sve ovo. Liga će biti jaka, veoma kvalitetna i doneće dobro svima. Imaće pravi takmičarski duh i biće izuzetno zanimljiva", rekao je Đurković za "Sportski žurnal".

Dogovoreno je da u muškoj Regionalnoj ligi igraju po dve najboljeplasirane ekipe iz prvenstava Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Mađarske, a da u premijernoj sezoni ovog takmičenja Slovenija i Bosna i Hercegovina daju po tri predstavnika. U prvoj sezoni u Regionalnoj ligi igraće 16 ekipa. Po završetku ligaškog dela Regionalne lige četiri najbolje ekipe igraće na finalnom turniru.

Promocija muške Regionalne lige biće obavljena u maju iduće godine, kada će u Sarajevu biti odigran finalni turnir sa šampionima sedam liga. 

2024 © - Vesti online