Petak 02.07.2010.
10:04
Vestionline

Peković: Ostvarila mi se želja

"Mislim da je želja svakog da se oproba u najjačoj ligi na svetu. To je bila i moja želja. Proveo sam dve sjajne sezone u Panatinaikosu, ali mislim da je došlo vreme da napravim korak dalje. Oni su izašli sa ponudom koju nisam mogao da odbijem i naredne sezone se selim u Ameriku", rekao je Peković.

Minesota, koja je na NBA draftu dobila prava na crnogorskog reprezentativca, ponudila je Pekoviću trogodišnji ugovor. On je imao rok do 15. jula da se izjasni da li želi da pojača Minesotu ili će ostati u Panatinakosu sa kojim je imao ugovor do juna 2011. godine. Grčki klub će na ime obeštećenja dobiti milion dolara.

Peković će ugovor sa Minesotom zvanično da potpiše za nekoliko dana, kako bi bio na okupljanju i pripremama crnogorske reprezentacije, koje počinju u nedelju.

"To sam uradio u dogovoru sa menadžerom. Odlučio sam da ugovor potpišem kasnije da bih bio na okupljanju i pripremama reprezentacije", dodao je Peković, koji bi krajem septembra trebalo da se priključi pripremama Minesote za novu sezonu. 

2024 © - Vesti online