Nedelja 16.04.2017.
09:43
Vestionline

Počeo plej-of NBA lige: Šampion na mišiće, brejk Milvokija, Džonson uz zvuk sirene rastužio LA

Reuters
Kralj Džejms predvodio Kavse do pobede nad Pejsersima

Bek Pejsersa Majls imao je čist šut za pobedu, ali nije bio precizan, pa je tim iz Ohaja teže nego što se očekivalo otvorio doigravanje u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Najefikasniji kod Kavsa bili su Lebron Džejms sa 32 poena, uz 6 skokova, 13 asistencija, Kevin Lav je ubacio 17, a Kajri Irving 12 poena. Pejserse je predvodio Pol Džordž sa 29 poena, Lens Stivenson je zabeležio 17, a Džef Tig 15. Drugi meč je 18. aprila, takođe, u Klivlendu.

Milvoki Baksi su iznenadili u Kanadi pobedivši favorizovani Toronto - 97:83. Ekipu iz Viskonsina do trijumfa je predvodio maestralni Grk Janis Adetokumbo sa 28 poena, dok je Greg Monro upisao dabl-dabl od 14 poena i15 skokova. U poraženoj ekipi najbolji je bio Demar Derozen sa 27 poena. Drugi meč igra se 19. aprila takođe u Torontu.

San Antonio je lako u Teksasu slavio protiv desetkovanog Memfisa 111:82. Grizlisi su se držali u prvih 24 minuta, ali u nastavku četa Grega Popoviča odigrala je sjajno i razbila goste. Kavaj Leonard je sa 32 poena bio nejefikasniji, dok je kod Memfisa najbolji bio Španac Mark Gasol sa 32 poena. Sledeći meč igra se 18. aprila, a domaćin će ponovo biti San Antonio.

Poput Baksa, i Juta je napravila brejk, i to u Los Anđeleseu protiv Klipersa - 97:95. Tokom svih 48 minuta viđena je izjendačena borba. Nijedan tim nije imao veću prednost od sedam poena, a odlučio je Džo Džonson košem uz zvik sirene, za muk u "Stejples centru". Džo Džonson je sa 21 poenom bio najbolji kod tima iz Solt Lejk Sitija. Pratio ga je Gordon Hejvord sa 19 poena, Džezeri su već na startu meča ostali bez francuskog centra Rudija Gobera, koji je povredio koleno. U timu Klipersa najbolji su bili Blejk Grifin sa 26 poena i Kris Pol sa 25 poena. Dve ekipe sledeći meč igraju 19. aprila, takođe, u Los Anđelesu. 

2024 © - Vesti online