Petak 02.07.2010.
03:20
Vestionline

Počinje Filmski festival u Sopotu

Ovih dana navršava se 50 godina od kada je film "Ljubav i moda" osvojio publiku širom bivše Jugoslavije. Pod sloganom "Ljubav je u modi", 39. Filmski festival u Sopotu obeležava ovaj jubilej.

Nakon svečanog otvaranja, publika će imati prilike da vidi film "Žena sa slomljenim nosem" Srđana Koljevića. Ovaj film višestruki je pobednik filmske smotre "Sinema siti", a uvršten je i u takmičarski program 45. Internacionalnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

Drugih dana festivala biće prikazani filmovi "Plavi voz" Janka Baljaka , "Motel nana" Predraga Velinovića, "Neke druge priče" koji su režirali Ana Maria Rosi, Ivona Juka, Hana Slak, Ines Tanović i Marija Džidževa, "Srpski film" Srđana Spasojevića, "Đavolja varoš" Vladimira Paskaljevića i "Flešbek" Aleksandra Jankovića.

U okviru pratećeg programa SOFEST-a najavljene su projekcije animiranih filmova sa festivala "Balkanima" i dečijih filmova "Kako da dresirate svog zmaja" i "Alisa u zemlji čuda", a u Centru za kulturu Sopot će biti otvorena izložba "Beograd šezdesetih" autora Darka Ćirića.

2024 © - Vesti online