Sreda 12.04.2017.
14:44
Tanjug, Vestionline

Kozarev: Tahiri i njeni nadređeni ne shvataju smisao dijaloga

Tanjug
Dijalog Prištine i Beograda ne može da zavisi od sudbine jedne osobe

- Neprihvatljivo je i nerazumljivo ovakvo protivljenje prištinskih zvaničnika vladavini prava i stvaranju preduslova za budućnost Srba i Albanaca. Izostanak dijaloga šteti ekonomiji Kosova i Metohije i svim građanima koji žive na tom prostoru - naveo je Kozarev. 

Prema rečima Kozareva, vezivanje dijaloga za sudbinu jedne osobe koja se tereti za najmonstruoznije zločine je apsurdno i potvrđuje da u Prištini uopšte ne postoji svest o potrebi stvaranja stabilnog i prosperitetnog okruženja u našem regionu, saopštila je Kancelarija za KIM. 

- Dok se albanska politička vrhuška u Prištini opire dijalogu i stvaranju skladnijih srpsko-albanskih odnosa, građani na Kosovu i Metohiji sve više siromaše. Ali Edita Tahiri i ostale vođe separatista iz svojih fotelja, dok gomilaju lično bogatstvo i privilegije, očigledno ne primećuju desetine hilljada gladnih i nezaposlenih sugrađana - rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Albanski politički lideri u Prištini bi konačno trebalo da shvate da je i kažnjavanje ratnih zločinaca deo procesa normalizacije odnosa, i da stajanje na stranu čoveka za kojeg se osnovano sumnja da je činio zločine protiv Srba, Roma, ali i svojih sunarodnika doprinosi produbljivanju međunacionalnog jaza na Kosovu i Metohiji, a one koji tamo žive udaljava od vladavine prava i demokratskog društva.

2021 © - Vesti online