Sreda 12.04.2017.
11:09
Vestionline, Tanjug

Lavrov Tilersonu: Udari SAD u Siriji nezakoniti, da se više ne ponove

Reuters
Sergej Lavrov i Reks Tilerson pred  sastanak u Moskvi

- Važno nam je da znamo kakav je vaš stav, stav SAD i kakve su istinske namere američke administracije - rekao je Lavrov na početku sastanka s Tilersonom, koji danas boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, u jeku tenzija povodom Sirije, prenosi AFP.

Šef ruske diplomatije je američkom kolegi rekao i da želi iskrene i poštene razgovore o formiranju široke antiterorističke koalicije.

- Mnogo puta smo rekli da smo spremni na konstruktivni dijalog na ravnoj nozi sa SAD - podsetio je Lavrov, poručivši da se Moskva zalaže za kolektivne akcije, navodi britanska agencija.

Tilerson je na sastanku s Lavrovim poručio da će linije komunikacije SAD sa Rusijom uvek ostati otvorene, ocenivši da se današnji sastanak  održava u važnom trenutku kako bi Rusija i SAD mogle da preciziraju polja od zajedničkog interesa.

Prema njegovim rečima, to se primenjuje čak i kada su taktike različite.

- Želimo da preciziramo oblasti u kojima postoje oštre razlike u stavovima kako bismo shvatili zašto one postoje i kakvi su izgledi za smanjenje tih razlika - objasnio je američki državni sekretar.

On je rekao da se raduje otvorenim, poštenim i iskrenim razgovorima kako bi se bolje definisali američko-ruski odnosi, navodi Rojters.

2024 © - Vesti online