Sreda 12.04.2017.
09:12
Vestionline, Tanjug

"Agrokor? Ne mogu se pouzdati ni u jednu brojku"

pixabay.com
Hrvatski Agrokor najvio isplate plata

On je istakao i da u ovom trenutku ne može reći tačno stanje obaveza Agrokora jer se, kako je objasnio, "ne može pouzdati ni u jednu brojku" iz poslednjeg finansijskog izveštaja.

- Plata će svim zaposlenima do petka biti isplaćena - rekao je Ramljak u izjavi novinarima, prenosi Hina. 

Paralelno su, kaže, vođeni intenzivni pregovori s klubom banaka o finansiranju likvidnih sredstava, a radi se o iznosu do 150 miliona evra. 

- Očekujem da će se tokom sutrašnjeg dana dogovoriti cela dokumentacija za to i da bi već u četvrtak bila puštena prva sredstva za dobavljače i obnovljene zalihe nužne za pripremu turističke sezone - rekao je Ramljak. 

Po njegovim rečima, prvi dan nakon njegovog imenovanja vođeni su intenzivni razgovori u više timova, a domaći stručnjaci koje je angažovao su već počeli da rade zajedno s ljudima iz Agrokora. 

Ramljak je u izjavi ocenio i da se sada polako stabilizuje poslovanje pojedinih kompanija. 

Odgovarajući na novinarska pitanja istakao je i da se telefonskim putem čuo s predsednicima uprava i direktorima kompanija u regionu. 

- Rekli su mi da su svi porezi plaćeni na vreme i da se sve obaveze prema dobavljačima u tim državama ispunjavaju. Tako da ja ne vidim nikakvog razloga da bi bilo problema s tim kompanijama i odnosima između vlade i tih kompanija u tim zemljama - rekao je on. 

Upitan za finansijske izveštaje Agrokora, Ramljak je kazao da je poslednji konsolidovani izveštaj iz septembra prošle godine i da se, s obzirom da je prošlo toliko vremena, ne može pouzdati ni u jednu brojku iz tog izveštaja i u ovom trenutku ne može da kaže tačno stanje obaveza kompanije. 

Kako Hina prenosi, saznaje se i da Ramljak ima nameru da angažuje revizora, a s ciljem sagledavanja stanja u protekle tri godine. 

Sam Ramljak kaže kako je u vezi restrukturiranja pozvao tri kompanije koje će doći da se predstaviti idućih dana.

2024 © - Vesti online