Utorak 11.04.2017.
21:01 >> 23:22h
Vestionline

LŠ: Barsa na kolenima, Dibala razbio Katalonce

Reuters
Slavlje fudbalera Juventusa posle golova Paola Dibale

Četa Luisa Enrikea je pokazala da je u očajnoj formi. Posle poraza od Malage u Primeri, sada ih je "stara dama" dokusurila, i pitanje je da li Mesi, Nejmar i drugovi mogu u revanšu da nadoknade ovu prednost. Juventus je pokazao da ove sezone s pravom puca na osvajanje Lige šampiona. Briljirao je Argentinac Paolo Dibala, koji je zasenio mnogo poznatijeg zemljaka, Lionela Mesija. Sa dva gola u prvom poluvremenu načeo je Katalonce, da bi u nastavku iskusni štoper Đorđeo Kjelini zadao završni udarac španskom šampionu.

Novo čudo sada moraju da naprave fudbaleri Barse, posle onog od prošlog meseca, kada su slavili 6:1 protiv PSŽ-a i uspeli da izbore dvomeč sa italijanskim šampionom, koji je očitao lekciju smušenim gostima iz Katalonije.

Šutevi u gol rivala - 8:2 govori o konkretnosti domaćina, dok su gosti imali mnogo veći posed lopte u nogama (66:34), ali jalovo su delovali napadi gostiju. U prvom poluvremenu, poništen je gol Lionela Mesija, dok je u 69. minutu sudija mogao da pokaže na jedanaesterac za goste jer je posle šuta Nejmara, lopta pogodila u ruku Kjelinija. Ipak, Poljak Marčinjak je samo odmahnuo rukom.

Već od sedmog minuta, "stara dama" je vodila, strelac je bio Paolo Dibala, koji se sjajno snašao i iz okreta matirao čuvara mreže gostiju Ter Štegena, za veliko slavlje u Torinu. U 22. minutu, Argentinac je opet bio precizan, posle asistencije Marija Mandžukića.

Reuters
Nije mogao da gleda potop na "Juventus areni": Lionel Mesi

U nastavku, gosti su imali više loptu u nogama, ali odbrana domaćina odolevala Mesiju, Suarezu i drugovima. U 55. minutu u jeku inicijative gostiju, Đorđo Kjelini je postigao i treći gol za "damu", za potop španskog šampiona. Iskusni štoper Torineza glavom se najbolje snašao u šesnaestercu Barse posle kornera.

Delirijum na "Juventus areni". Ipak, slavlje će morati da usledi posle revanša, jer Barsa je Barsa, nikada ne treba da se otpiše ekipa koja u svojim redovima ima Mesija, Nejmara, Suareza, Rakitića, Inijestu...

Pogledajte sva tri gola domaćina!

Podsetimo, drugi planirani meč za utorak, Borusija Dortmund - Monako je odložen za sredu u 18.45 zbog eksplozije na autobusu sa fudbalerima "milionera".

2024 © - Vesti online