Utorak 11.04.2017.
20:28 >> 22:20h
Vestionline

Haos u Dortmundu: Eksplozija na autobusu "milionera", povređen Bartra, meč otkazan

Reuters
Jake policijske nsage u blizini stadiona u Dortmundu

Gradska policija saopštila je da se dogodila eksplozija u delu grada Hohsten koji se nalazi u blizini stadiona "Signal Iduna Park" (nekadašnji "Vestfalen"), a potvrđeno je da je povređen fudbaler "milionera" Mark Bartra. Španac je prevezen u bolnicu jer je doživeo povrede ruke od stakla koje je prasnulo u njegovoj blizini. 

Portparol policije severne Rajne Vestfalije Gunar Vortman potvrdio je za agenciju Asošiejted pres da su se dogodile "tri eksplozije" u blizini klupskog autobusa, dok je klub saopštio da su tom prilikom polomljena dva stakla na autobusu u kome su bili igrači. "Bild" je naveo da se eksploziv nalazio u žbunju sa desne strane autobusa, na desetak kilometara od stadiona i da policija ispituje da li se radi o planiranom napadu. Borusija Dortmund je potvrdila da je Bartra u bolnici, a da su igrači na sigurnom.  

UEFA je odložila taj meč, koji je trebalo da se odigra u utorak od 20.45, a novi termin je sreda od 18.45.

Izvršni direktor Borusije Hans Joakim Vacke rekao je da se radi o organizovanom bombaškom napadu na klupski autobus.

- Na naš autobus izvšen je bombaški napad. Čitav tim je u šoku, slike tokom incidenta je teško zamisliti. Nadam se da će tim biti u mogućnosti da odigra sutra utakmicu sa Monakom - rekao e Vacke za nemački "Skaj".

2024 © - Vesti online