Utorak 11.04.2017.
20:41
Vestionline

"Da li je Vučić pobedio odlučuju Šešelj i Čanak"

printscreen
Vojislav Šešelj i Nenad Čanak (Foto: Arhiva)

Ako niko ne izda...

- O sudbini rezultata predsedničkih izbora odlučivaće predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojisav Šešelj i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak - rekao je Obradović novinarima u parlamentu.

Prema njegovim rečima, bez glasova članova RIK koji predstavljaju SRS i LSV neće biti konačnih rezultata predsedničkih izbora.

Obradović je rekao da u stalnom sastavu RIK, vlast ima većinu, ali u proširenom sastavu nema. On je dodao da opozicija može da obori, poništi i ponovi predsedničke izbore ako ne izda neko iz njenih redova.

Obradović je ponovio da ne priznaje rezultate "pokradenih" predsedničkih izbora i ne priznaje Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije. On je rekao da oni čiji članovi u RIK glasaju za konačne rezultate izbora i "priznaju izbornu krađu" nisu opozicija, već su deo Vučićeve vlasti.

Čeda Jovanović nije opozicija

Obradović je rekao i da lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović nije opozicija i da se opredelio za vlast priznajući rezultate "pokradenih" predsedničkih izbora i Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Obradović je ocenio da je pritisak opozicionih poslaničkih grupa urodio plodom i da se "predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković konačno prizvala pameti i zakazala" nastavak sednice koja je prekinuta zbog izbora, kao i novu sednicu.

- To ne znači da ćemo odustati od zahteva za njenu smenu zbog ukidanja rada Narodne skupštine u poslednjih mesec i po dana - rekao je Obradović.

On je ocenio da u Srbiji ne treba da bude novih izbora dok se ne ispune studentski zahtevi.

2024 © - Vesti online