Ponedeljak 10.04.2017.
18:51
Vestionline

Osuđen sin Bate Živojinovića

Vesti
Foto: Ilustracija

Kljajević je oslobođen svih optužbi za zloupotrebe sa preduzećima u stečaju u slučaju poznatom kao "stečajna mafija" koji je pokrenut pre 11 godina. Prvom prvostepenom presudom Kljajević je bio osuđen na šest i po godina zatvora.

Optužbi su oslobođena još četvorica optuženih u tom slučaju među kojima je i vlasnik više preduzeća Sekula Pjevčević, a četvorica su osuđena na zatvorske i novčane kazne. 

Na ovu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji je prvu presudu ukinuo u decembru 2015. i naložio ponavljanje suđenja. Ovaj postupak je pokrenut pre 11 godina, u aprilu 2006. hapšenjem nekih okrivljenih, a posle je više puta proširena istraga. 

Današnjom presudom pored Miljka Živojinovića, osuđeni su i Anđelko Bitević na četiri i po godine zatvora, kao i Milivoje Mirković i Ljubiša Mitić na po dve godine zatvora. 

Živojinović je presudom obavezan da oštećenom GP "Rad" u stečaju plati na ime imovinsko-pravnog zahteva iznos od 12.229.190.12 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude. 

Biteviću je izrečena i novčana kazna od 800.000 dinara, koju je dužan da plati u roku od 30 dana od dana pravnosnažnosti presude. Istom presudom, sud je oslobodio od optužbe pored Kljajevića i Pijevčevića i Zorana Jovanovića, Radisava Jocovića, Srboljuba Spasića. 

2024 © - Vesti online