Ponedeljak 10.04.2017.
17:27
Vestionline

SNF: Da li su Srbi taoci ili ravnopravni građani?

N. Đurović
SNF osuđuje ćutanje predstavnika Srba na Kosovu

Izjava predsednika odbora za unutrašnja pitanja, bezbednost i kontrolu kosovskih bezbednosnih snaga da će etnički očistiti Kosovo od Srba ukoliko sud u Francuskoj izruči njegovog brata Beogradu veoma je uznemiralo pripadnike srpskog naroda na Kosovu. Ta izjava je Srbe podsetila na dane neviđene odmazde i progona Srpskog naroda 1999. i 2004. godine, saopštio je SNF.

- Osuđujemo ćutanje "predstavnika" Srba u kosovskim institucijama. Šta to treba da se dogodi, kakva pretnja da se uputi srpskom narodu da bi oni zaboravili svoje međusobne razmirice i da iskoriste mogućnost koju im daje učešće u kosovskim institucijama? Zašto ćuti gospodin Bojan Mitić, koji je Haradinijev zamenik? SNF poziva celokupnu javnost da razmisi o tome, da li srpski narod na Kosovu ima status građana ili talaca, koje pojedinci i grupe mogu da koriste za postizanje različitih ciljeva SNF ističe da je izjava Dauta Hardinaja "podsetila Srbe na dane neviđene odmazde i progona Srpskog  naroda 1999. i 2004. godine.

Zahvalnost Delaviju

- Zahvaljujemo se ambasadoru SAD u Prištini Gregu Delaviju, koji je oštro osudio takvu retoriku i upozorio da njoj nema mesta u savremenoj Evropi i nadamo se da će SAD i nadalje budno pratiti dešavanja na kosovskoj političkoj sceni i neće dozvoliti da srpski narod bude meta bilo čijeg iživljavanja - saopštio je SNF.

2024 © - Vesti online