Utorak 11.04.2017.
08:01
Vesti

Ni traga od ubica Saleta Mutavog!

N. Đurović
Aleksandar Stanković

Ovo je za beogradske medije rekao izvor koji je dobro upućen u istragu ubistva Aleksandra Stankovića, čija je porodica minulog vikenda održala šestomesečni pomen na Novom groblju u Beogradu. Stanković je ubijen na uglu Bačvanske i Ulice gospodara Vučića 13. oktobra 2016. godine u momentu dok se vraćao iz teretane. Na njega i Milorada Đ, pripadnika njegovog obezbeđenja, dvojica nepoznatih napadača ispalila su rafale iz kalašnjikova. Telohranitelj je samo ranjen, dok je Stanković ubijen na licu mesta.

Svedočio o napadu na Vazuru

Aleksandar Stanković postao je poznat javnosti po snimku na kojem se vidi kako njegovi drugovi Darko Ristić i Veljko Belivuk napadaju obezbeđenje Miloša Vazure, direktora FK Partizan. Stanković nije učestvovao u toj tuči, ali je tokom suđenja svedočio o događaju koji se dogodio u aprilu prošle godine.

Prema informacijama do kojih su stigli istražitelji, "sačekuše" za Stankovića spremane su na nekoliko lokacija.

- Navodno, jedna ekipa je bila postavljena ispred Stankovićevog stana, a druga u blizini kafića u kojem je često provodio vreme. Čak su bili spremni da ga napadnu tokom proslave momačke večeri koju je planirao tih dana - rekao je za medije isti izvor iz istrage.

Stankovićevoj sahrani u oktobru prisustvovao je veliki broj prijatelja, a oproštajni govor je držao Veljko Belivuk. U januaru ove godine, Belivuk je uhapšen zbog sumnje da je ubio karatistu Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije.

- Policija veruje da su ta dva ubistva na neki način povezana, pa se zato proveravaju veze između Miloševića i Stankovića. Interesantno je da se obojica dovode u vezu sa poslovima obezbeđenja. Prema nekim informacijama, oni su prošlog leta bili u sukobu zbog obezbeđivanje poznatog beogradskog splava. Međutim, ispostavilo se da je Milošević zaratio sa ljudima bliskim Stankoviću i Belivuku i to tokom posete glumca Stivena Sigala, oko čijeg su se obezbeđivanja sukobili - zaključio je isti izvor.

2024 © - Vesti online