Četvrtak 06.04.2017.
18:01
D. Pašić - Vesti

"Vesti" u Lincu: Naš Emin spasao pet života

printscreen/nachrichten.at/
Skočio sa drugog sprata: Emin je polomio nadlakticu

S obzirom na to da je vatra uveliko bila zahvatila njegovu sobu, Emin je posle uzaludnog pokušaja da otvori vrata i probudi ostale članove familije video da mu preti opasnost. Bio je priseban i mobilnim telefonom pozvao oca Midhata, koji je radio noćnu smenu u železari, nedaleko od stana koji je goreo.

Midhat je odmah napustio radno mesto i krenuo ka mestu dešavanja. Emin je na kraju odlučio da skoči kroz prozor. Prilikom pada na travnjak polomio je podlakticu. Ipak, dečak je i u tom trenutku ostao priseban i obavestio komšije, koji su pozvali policiju i vatrogasce.

Neispravan punjač

Pretpostavlja se da je požar izazvao neispravan punjač mobilnog telefona.

U trenutku kad su spasioci stigli, došao je i Eminov otac Midhat, koji je pritekao u pomoć. Provalio je vrata stana i pomogao da se deca, njegova bivša supruga i njen sadašnji suprug spasu.

- Bio sam uplašen, ali sam znao da jedino na taj način mogu da se spasem i pomognem porodici. Važno je da su svi dobro - kazao je Emin, pošto mu je stavljen gips na desnu ruku.
On je posle ukazane pomoći pušten kući, a ostali članovi porodice su zbog trovanja i predostrožnosti zadržani na lečenju. Ponosan je na svog sina i 36-godišnji Midhat koji takođe zaslužuje sve pohvale za hrabrost:

- Vatra i gust dim su bili svuda. Na sreću uspeli smo da ih izvučemo - skromno je kazao Midhat koji se posle svega vratio na posao kako bi završio noćnu smenu.

2024 © - Vesti online