Četvrtak 06.04.2017.
13:56
Vestionline, Tanjug

Isa Mustafa odbio Vučićevu ideju!

wikimedia.org
Takvo tržišto nije od interesa za Kosovo

Mustafa je na Fejsbuku napisao da Kosovo treba da odbaci takvu ideju, koja je izneta na nedavnom samitu u Sarajevu i da je tim povodom pozvao ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, kao i ministarke za trgovinu Hikmetu Bajrami i evrointegracije Mimozu Ahmetaj.

- Mi smo razmotrili sve aspekte i ekonomske argumente, kao i političke integracije povezane sa ovom inicijativom, i složili se da takvo tržište nije od interesa za Kosovo i da bi tu ideju trebalo odbaciti - naveo je Mustafa.

Na samitu premijera zapadnog Balkana koji je održan 16. marta u Sarajevu usvojena je zajednička izjava u kojoj su premijeri izrazili opredeljenje za nastavak regionalne saradnje, rad na zajedničkim infrastrukturnim projektima i evropskim integracijama.

Premijeri su izrazili izmedju ostalog i želju da naprave korak napred u stvaranju zajedničkog tržišta zapadnog Balkana koje bi bilo odskočna daska prema jedinstvenom tržištu EU.

Ideju o zajedničkom regionalnom tržištu predstavio je, prvo Evrope, a zatim i u Sarajevu, premijer Srbije Aleksandar Vučić.

2024 © - Vesti online