Petak 07.04.2017.
06:30
kodren.com, Vestionline

Piling od kafe protiv celulita sa receptom

pixabay.com
Zrnima kafe do perfektne kože

Za eliminaciju celulita će vam vaoma koristi talog kafe. Nanesite ga na željeno područje na telo, a najbolji rezultat ćete dobiti ako ga koristite dok je topao. Isto tako, možete sami napraviti kod kuće efikasan piling koji će vam biti odlično sredstvo protiv celulita.

Recept 1

Potrebno je: jedna šolja taloga kafe, pola šolje smeđeg šećera i šolja kokosovog ulja.

Dobro izmešajte i sjedinite sve sastojke, pa posle tuširanja dobro utrljajte tj. umasirajte ovaj piling na mokru kožu. Masirajte najmanje jedan minut, a nakon toga kožu isperite mlakom vodom.

U ovom slučaj svaki sastojak će imati svoju učinkovitost jer pored toga što je kafa odličan antioksidans, ulje kokosa je odločno za negu i hidrataciju kože, pa će vam zvog toga koža biti meka i nežna.

Recept 2

Evo i još jednog recepta za koji vam je potrebno 50 gr kafe, 2 kašike maslinovog ulja i celofanska folija. Talog kuvane kafe pomesati sa maslinovim uljem, naneti na problematično mesto, a potom to mesto zamotati celofanskom folijom i ostaviti tako da odstoji od petnaest minuta do pola sata, pa potom isprati kožu toplom vodom.

Preporuka je da se posle ovog tretmana namaže neka anticelulit krema, kako bi učinak bio potpun. Kofein podstiče cirkulaciju, a već ste sigurno do sada primetili i to da su industrijske anticelulit kreme i preparati bazirani na kofeinu tj. kafi.

Ona vrši podsticaj metabolizma kože, i vrši razgradnju masti koje stvaraju celulit. Kafu možete upotrebiti čak i kao gel za tuširaje, odnosno, kao piling za tuširanje koji ćete lako napraviti tako što ćete staviti mlevenu kafu u vaš gel za tuširanje i eto, dobili se anticelulit piling.

Da bi učinak bio potpuniji za sve ove tretmane preporuka je da se rade dva puta nedeljno.

U kratkom vremenskom roku se sigurno nećete rešiti celulita, jer se isti nakupljao godinama, ali ako budete uporni moći ćete u dobroj meri smanjiti njegovu vidljivost.

Pored redovnih masaža, pilinga, krema, vežbanja, zdrave ishrane, konzumacije velike količine vode, oporavak kože će biti brži i bolje ćete izgledati.

Preporuka je da piling uvek kružnim pokretima utrljavate na kožu gde vam je celulit.

Za rešavanje celulita proizvođači su se tako dosetili i kofeinskih bermuda koje sadrže mikro kapsule kofeina. Ove u dodiru sa kožom tj. njenom toplotom ispuštaju kofein koji direktno deluje na celulit.

Ipak, na kraju i pre svega, nemojte zaboraviti da je najvažnije da u svemu ovome budete uporni i dosledni.

2024 © - Vesti online