Četvrtak 01.07.2010.
12:24
Tanjug

Al Kaida kuvar: Napravite bombu u maminoj kujni

Časopis, koji je počeo da izlazi u utorak i koji uređuje ogranak Al Kaide u Jemenu, mogao bi da pomogne toj terorističkoj grupi da regrutuje nove pripadnike u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, navela je agencija AP.

"Novi časopis je očigledno namenjen budućim sledbenicima džihada u SAD i Velikoj Britaniji koji bi mogli da budu sledeće ubice iz Fort huda, ili bombaši sa Tajms skvera", izjavio je naučnik u Institutu Brukings i bivši zvaničnik CIA Brus Ridl.

Prema saopštenju obaveštajne grupe SITE, koja prati vebsajtove islamskih ekstremista, promocija Al Kaidinog časopisa na 67 stranica u utorak nije najbolje prošla, budući da su mogle da se prikažu samo prve tri stranice.

U sadržaju je bio i članak pod nazivom "Napravite bombu u kuhinji svoje majke", u čijem je kratkom objašnjenju stajalo da je reč o "detaljnom, a kratkom i lakom uputstvu o tome kako da napravite bombu od sastojaka koje možete da pronađete u kuhinji".


Uredništvo časopisa je, takođe, u uvodnom delu pozvalo čitaoce da šalju svoje članke, komentare i sugestije. Al Kaida je svoje poruke do sada upućivala putem vebsajtova na arapskom jeziku.

2024 © - Vesti online