Sreda 05.04.2017.
13:43
Vestionline, Sportske, As

Obradović oštro po Novaku: On je u sukobu sa samim sobom

Tanjug
Vreme ljubavi je prošlo, Đoković ne može da podnese Obradovićeve kritike

- U prošloj godini bilo je nedelja u kojima nije igrao. To nije pozitivno. Smanjio je broj treninga, različito se hranio, više provodio vremena u meditacijama nego na treninzima. U tenisu kada promenite reket, promeni vam se i igra. Zamislite šta se dešava kada promenite pristup -objašnjava Obradović, prenose Sportske.

Često Novak ističe da su mu prioriteti nešto drugačiji i da želi da provodi više vremena sa porodicom.

- 'Nešto je prošlo kroz njegovu glavu. Federer ima četvoro dece, ali i dalje igra na maksimalnom nivou. Porodica je važna, ali treba naći ravnotežu. Sišao je sa puta kojim je išao i izgubio se u šumi - naglasio je Obradović.

Još jednom Obradović se osvrnuo na ulogu Pepea Imaza.

- Novak je ranije vikao na terenu, ali sada ima partija u kojima ne pokazuje nikakve emocije. Ne prenosi takmičarsku energiju koju ima. Kao da mu je neko odneo energiju, ali ne znam gde. Za Imaza odavno znam. Na jednom čelindžeru u Segoviji sam trenirao neke momke koje je napustio. Rekao je da više novca može da zaradi psihološkim treninzima. Tačno je da treba pripremiti i um, ali posle treba i udariti milione loptica na treninzima. Nemam ništa protiv njegovog rada, ali za Novaka je sada najvažnije da ne smanjuje količinu treninga, niti da menja način ishrane - izjavio je Obradović.

Otkrio je bivši selektor da je namerno izazvao konflikt sa Novakom nakon čega je došlo do malih promena.

- Jede meso, što je dobro, videćemo sada kako će da reaguje. Ja sam izazvao konflikt sa Novakom jer želim da ga probudim - zaključio je Obradović i otkrio da je u nedavnom razgovoru sa Tonijem Nadalom rekao da je Novak, zapravo, u konfliktu ''sa samim sobom''.

2024 © - Vesti online